Eddig Talma a leggyorsabb Katarban

2009.04.11. 09:15

Ebben bíztunk: a Katari Nagydíj első szabadedzését megnyerte Talmácsi Gábor, a 250-es kategória újonca. A magyar idő szerint péntek este fél kilenckor rajtoló 45 perces gyakorláson közel sem voltak ideálisak a feltételek. A pálya ugyan felszáradt a korábbi esők után, de az erős szél rengeteg homokot fújt az aszfaltra, emiatt sok pilóta szenvedett a tapadással.

Gábor az edzés legelejétől uralta a mezőnyt. Elsőként motorozott 2:03 percen belüli időt, és a tizenhat kör alatt folyamatosan javította az idejét: 2:02-n belül csak ő és a nagy esélyesnek kikiáltott spanyol Álvaro Bautista tudott menni. Talma kétszer boxkiállást vállalt, két különböző gumikeveréket próbált ki: legjobb ideje 2:01.902 lett.

„Nagyon boldog vagyok, mert megjavítottam azt az időt, amit a hét elején a teszteken futottam. Ez azért nagy fegyvertény, mert a teszteken nem voltam olyan eredményes, mint ahogy vártam. Ez egy remek idő, ami azt mutatja, hogy ott lehetünk az élmezőnyben, de persze ez még nem időmérő volt és nem is verseny, viszont a jó teljesítmény erőt ad a folytatáshoz. Az elején még piszkos volt a pálya, alig volt tapadás, holnap a körülmények jobbak lesznek, és biztos, hogy a többiek is gyorsulni fognak. Megtaláltuk a jó beállításokat, így jó kilátásokkal várjuk a holnapi időmérő edzést." - mondta Gábor.

Jó hír azoknak,akik a gyorsaságimotoros-világbajnokságot nyomon követnék: a közvetítések jogtulajdonosa pénteken, az esti órákban hivatalosan, telefonon értesítette a Magyar Televízió (MTV) sportosztályának vezetését, hogy az MTV jövő heti döntésétől függetlenül - a magyar nézőknek és Talmácsi Gábor szurkolóinak tett gesztusként - felajánlja az MTV számára a katari nyitófutam minden kategóriájának ingyenes közvetítését. Hivatalos válasz az MTV vezetésétől még nem érkezett a jogtulajdonoshoz.