Talmácsi a második sorba szorult

2009.04.12. 10:12

A sivatag szórakozott a motorosokkal: a 250-esek időmérő edzését a tervezettnél is később, az éjszaka közepén kezdték. Egy zápor miatt halasztották el a rajtot a Losail-pályán. Az aszfalt gyorsan felszáradt, az erős szél nehezítette meg a versenyzők dolgát.

Hajnali fél kettőig tartott az időmérés, amit legjobban a spanyol Álvaro Bautista teljesített, ő indulhat az élről a vasárnapi Katari Nagydíjon. Talmácsi Gábor tovább javított idején; az edzés végén futotta a legjobb körét. 2:01.693-as ideje a hatodik helyhez volt elég, vagyis a második sorból rajtolhat.

Talma a következőket nyilatkozta: „Elégedett és boldog vagyok az életem első 250-es időmérő edzésén elért eredménnyel. Az eső és a várakozás miatt nehéz volt motorozni, nagyon későn fejeztük be az edzést. Úgy érzem, nem tudtam kihozni a száz százalékot a gépből, mert az erős szél meggátolt a jobb időeredmény elérésében. Nagyon kellett koncentrálni. Az első futómű beállításával még vannak problémáink, de felkészülten várjuk a holnapi versenyt. Egy jó bemelegítő edzéssel véglegesíthetjük a beállításokat, és így eséllyel vehetem fel a versenyt a többiekkel. Nehéz lenne megjósolni, hogy mi várható, de az már látszik, hogy Álvaro és Aoyama nagyon gyorsak. Ez lesz az első nagydíjam ebben a kategóriában, ha az első öt hely valamelyikén fogok végezni, akkor elégedett leszek a teljesítményemmel."

Az időmérő élmezőnye:

1. Álvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 2:00.677

2. Hiroshi Aoyama (Scot Racing Team, japán, Hondaa) 2:00.777

3. Mike di Meglio (Mapfre Aspar Team, francia, Aprilia) 2:01.113

6. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 2:01.693