BMW arcplasztika

2009.04.16. 11:22

A BMW-sek között elismert cég a Wunderlich. A német vállalat dizájnnal, tuninggal és kiegészítők tervezésével foglalkozik. Aktuális munkájuk az új K1300R komplett átformálása volt. Az amúgy sem szelíd vonalakat még agresszívebbé tették. A gyári kipufogó lekerült, helyette titán sportrendszert kapott. A 173 lóerős blokkot tovább erősítette a szabadabb légzés, de az igazi csemegét az új fékek, a könnyebb felnik és a továbbfejlesztett rugózás jelenti. A három lámpa ötletét feltehetőleg a Jawa Dakartól csenték, ennek ellenére nem mutat rosszul: mint egy furcsa rovar néz ránk a Wunderlich-K. A kiegészítők csomagban és külön is kaphatóak.

Az amerikai Mechineart műhely is ráindult a bajorokra, ők a BMW R1200GS-t szemelték ki: a sokak által unalmasnak tartott túraendurót lazábbá és öncélúbbá tették. GSM-nek nevezték el a supermotós jegyekkel felruházott boxert. Leginkább az idomokon finomítottak, munkájukat dicsérik a finom részletek, a fejidom, a sárvédő éa a hengerfejet takaró X-Head védőlap.

Akárcsak a Wunderlich termékei, a Machineartéi is megvásárolhatóak: Európában a BMW specialista Nippy Normans angol fiókja terjeszti. Akit elvarázsolt a német négyhengeres és a boxer, de a gyári formát unalmasnak tartja, bátran válogasson – most van miből.

Kedves olvasóink, önök szerint szépek a gyári BMW-k?