Tényleg épül a Balatonring

2009.04.18. 16:38

Eső után köpönyeg - ha késve is, de talán mégis lesz valami a magyarországi GP-pályából. „Ahhoz, hogy a Balatonringen legkorábban 2010-ben versenyt rendezhessenek, 13 hónap múlva már állnia kell a sávolyi pályának” – nyilatkozta korábban Dr. Gyenesei István sportért felelős miniszter. Ígéretet tett, hogy minden hónapban személyesen vagy az Önkormányzati Minisztérium valamelyik szakállamtitkára által tájékozódik a sávolyi építkezés állásáról, a gyorsaságimotoros-vb futamának előkészületeiről.

Ezúttal Dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár tartott terepbejárást Sávoly község polgármesterével közösen. Alkalmuk volt meggyőződni arról, hogy megkezdődtek a pálya bekötő útjainak és vízelvezető árkainak előkészítő földmunkálatai. Jól haladnak a szennyvíztisztító mű előkészületi munkálatai, és jelentős előrehaladás tapasztalható a LengyeltótiNagykanizsa közötti nagynyomású gázvezeték kiváltásának munkálataiban.

A pályaépítésre vonatkozó építési engedélyezési eljárás folyamatban van, jelenleg a hatóság által jelzett hiányokat pótolják. Az építési engedély kiadásának várható időpontja információim szerint 2009. április vége” – nyilatkozta Kovács Miklós szakállamtitkár. A következő bejárásra május 13-án kerül sor.