Gumifüst Lacházán: elkezdődött a dragszezon

2009.04.22. 10:23

Vasárnap a kiskunlacházi repülőtéren a Magyar Dragbike Bajnokság első fordulóján sikeresen mutatkozott be a Suzuki Dragbike Team. A D1000+ kategóriában induló tavalyi bajnok, Szikszai Ferenc balszerencsés volt: a Hayabusa kuplungja nem bírta, így nem sikerült a legjobb négy közé jutnia. 

A szombati teszten az Olaszországból érkezett szerelő, Carlo Molinaro vezetésével az egész csapat a Superstreet kategóriában induló Szürszabó Levente turbós GSX-R 1000-ének beállításán dolgozott. Az eredmények futamról futamra javultak, így Leventének a negyed mérföld végére sikerült új sebességi csúcsot felállítania: 278,11 km/ó-val hajtott át a célvonalon. A döntőben sajnos egy-két méterrel kikapott osztrák ellenfelétől, így a második helyen végzett.

Borsay Szabolcs a Competiton kategóriában indult a tavaly beszerzett Suzuki Hayabusa dragbike-kal. A szombati teszten problémák adódtak az első fékkel, ami nélkül nem lehet tökéletesen gumit melegíteni, de a vasárnapi versenyre ezt sikerült orvosolni.

A burn out-tal már nem volt probléma, de a pályára szombat este felkent anyaggal igen - a jobb tapadás érdekében ezt legalább három-négy nappal a verseny előtt kell az aszfaltra felvinni, addig nem tapad - inkább csúszik. Szabolcs motorja ennek következtében tapadás nélkül, a négyszáz méteres táv háromnegyedén füstölgő, kipörgő kerékkel ment végig. Amit csak lehetett, azt Carlo megtette a csapatnak, így a döntőben sikerült újra győzelemre vinni a Hayabusa dragbike-ot.

A Magyar Dragbike Bajnokság következő futama Május 1.-én Kunmadarason kerül megrendezésre.

Fotók: Mike Tamás