Kedvenc pályája várja Talmát

2009.04.23. 10:19

Évek óta nem volt rá példa, hogy tavasszal rendezzenek versenyt Japánban, de az idei naptár különleges ebből a szempontból. Katar után Japánba kell tehát repülnie az egész mezőnynek, csak májusban kezdődnek a gyorsaságimotoros-világbajnokság európai futamai.

Katarban a viharos időjárás miatt egy rövidített futammal kezdték az évet a 250 köbcentis kategória versenyzői, de most mindannyian jó időben, korrekt körülmények között bizonyítanának.

Talmácsi Gábor az elmúlt két szezonban a 125 köbcentisek között a dobogón végzett Japánban. Tavaly harmadik, 2007-ben pedig második lett, ez egyik kedvenc pályája. A Balatonring Team pilótája szeretné megismételni élete második 250-es versenyén is a korábbi évek jó teljesítményét.

Gábor a következőket nyilatkozta: „Elég különös érzés ilyenkor Japánba repülni, két héttel a szezonkezdés után. Hiányérzetünk volt Katarban, mivel lerövidítették a versenyt. Összességében jó munkát végeztünk Katarban, és a balesetek, szerencsétlen versenyszituációk ellenére elért tizedik hellyel elégedett vagyok. Motegiben még jobban bele fogok szokni az új kategóriába, és ha úgy dolgozunk, ahogy két hete tettük, akkor ismét jó eredményt érhetek el. A csapat is és én is a maximumot akarjuk kihozni magunkból, ha ez sikerül, előrébb léphetek pár helyet. Már várom, hogy újra felülhessek a 250-es Apriliára.”