KTM: bajnokot reggelire

2009.05.20. 20:52

Több mint 160 világbajnoki cím 35 év alatt – ezt valóban érdemes megünnepelnie a KTM-nek. A legelső világbajnoki trófeát 1974-ben az orosz Gennagyij Mojszejev nyerte el a 250 cm3-es krossz kategóriában, és lerakta a 35 éves sikerszéria alapkövét. A legtöbbet csodált és hosszú évekig sikeres Heinz Kinigadner volt az, akinek a neve igazán összefonódott az osztrák gyáréval.

A Champions Edition motorok dekorációja a jellegzetes KINI jegyeket viseli magán. Heinz Kinigadner neve a mai napig összeforr a KTM márkával, az 1984-es és 1985-ös év 250-es motokrossz világbajnoka a KTM utazó nagykövete. Kinigadnert a Dakar versenyek korábbi futamainak követői is jól ismerhetik, hiszen a magas növésű osztrák mindig az élmezőnyben motorozott az afrikai versenyen.

A vásárlók a gép mellé három extrát kapnak. Az első a korábban említett KINI dekoráció, a második egy KINI krosszmez, a harmadik pedig a mai motoros biztonságtechnika egyik legnépszerűbb eleme, a KTM-nyakvédő. Aki 2009. május 18. és 24. között választ 125 EXC, 250 EXC-F, 450 EXC vagy 530 EXC Champions Edition modellt, Akrapovic kipufogódobot is kap hozzá.

Kedves olvasóink, melyiket választanák: az újat vagy a régit?

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.