A nyolcadik főbűn: jön az Easy Rider 2.

2009.05.26. 12:00

Nagy levegő, majd jöhet a döbbent felhördülés: szeptemberben az amerikai mozikba kerül a legendás Szelíd motorosok folytatása, az Easy Rider: The Ride Back. A szívmasszázs és a hányásfoltok eltakarítása után foglalkozzunk a miért és hogyan kérdéseivel.

Természetesen a régi gárdának nincs köze a filmhez. A színészeknek nem is nagyon lehetne, hisz Jack Nicholson a film felénél, Dennis Hopper és Peter Fonda a film végén hunytak el az eredeti történetben. A zseniális kameraman, Kovács László sem áll a lencsék mögé, a Visszatérés teljesen új, mondhatni ismeretlen stábbal készül.

A sztori nem túl komplikált, Wyatt (Fonda) testvére indul el barátjával és egy Captain America jellegű chopperrel, hogy a múlttal szembesüljenek. A rendező Dustin Rikert szinte ismeretlen, de Chris Engen (a képen) és Thomas Blankenship sem nagy nevek.

A produkció kétesélyes, hisz akár egy független filmnek tekinthető road movie is lehet belőle, de sokkal valószínűbb, hogy negyven év után csak egy újabb bőrt próbálnak lehúzni az egész világon sikeres és elismert filmről. A történet egészét egyelőre titokban tartják, nem ismert még, hogy a kedves vidékiek lelövik-e a mellékutakon bolyongó motorosokat – ha a film rossz lesz, inkább a rendezőnek járna a büntetés: sajnos a kulturális hullagyalázást a törvény sehol sem bünteti.

Kedves olvasóink, önök szerint kihagyják a világ legelcsépeltebb dalát, a Born to be Wildot?