Németh Balázs Mugellóban

2009.05.30. 10:31

Megtörtént a bemutatkozás: a Balatonring Team új pilótája megkezdte a munkát a 250 köbcentisek mezőnyében a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Németh Balázs korábban ritkán motorozott kétütemű géppel, még szokatlan neki a blokk karaktere. Az újonc minden segítséget megkapott a csapat mérnökeitől és Jorge Martínez Aspartól is - erre számíthat egész hétvégén.

Balázs ismerkedés közben a 24. időt érte el, a legfontosabb holnapi feladata, hogy kvalifikálja magát az Olasz Nagydíjra. Pályafutása alatt már sokszor bizonyította, hogy nagyon gyorsan képes alkalmazkodni az új motorokhoz, illetve az új körülményekhez, erre a képességére holnap sokkal inkább szüksége lesz, mint valaha.

A 21 éves versenyző az első körök után rövid interjút adott: „Először a pálya és a motor is szokatlan volt, de körről körre gyorsultam. Folyamatosan kapcsolatban voltam a csapattal, ők figyelmeztettek hibáimra, például arra, hogy gyakran rossz sebességi fokozatot választottam.

Tanácsukat figyelembe véve fölkapcsoltam, igaz, így eleinte a kanyarokban voltam lassabb – volt mit gyakorolni az új motoron. Eddig nem volt alkalmam motorozni a géppel, korábban csak a kormányt és a lábtartót igazítottuk a testemhez.

A csapat megnyugtatott, hogy bátran ismerkedjek. A főszerelőm is segít, vele nézzük át a telemetriát, kielemezzük az adatokat, ő sokat segíthet azzal, hogy elmondja, mit kell máshogy csinálnom ahhoz, hogy holnap még gyorsabb legyek!”