Locsolómotor

2009.06.03. 17:34

A hagyományos tűzoltóautót nem helyettesítheti, de rengeteg közúti balesetnél jól jöhet a locsolómotor. Amíg a teherkocsi a helyszínre ér, a BMW R1200RT-re épített speciális oltóberendezéssel már megkezdhető a munka – nem számít a dugó, nem számít a lelassult forgalom.

A dán Firexpress rendszernek az alacsony tömege és kompakt mérete a legnagyobb erőssége; quadokra és motorokra egyaránt felszerelhető. A szett tartalmazza a harminc méteres tömlőt és a kétszer huszonöt literes rozsdamentes acél tartályt is. 20 bar nyomással távozik a csőből a hab, hatótávolsága tizenegy méter. A locsolós BMW legnagyobb megengedett sebessége 140 km/h.

Motoros egység mellett döntöttek a görögök is – az ottani meleg nyárban gyakoriak a tűzesetek. A gyors kiszállás megakadályozhatja lángok továbbterjedését, ez által a rendkívül veszélyes erdőtüzeket is.

Kedves olvasóink, önök szerint hasznos lenne ilyen Magyarországra is?

A videó forrása: motoblog.it

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.