Sikeres bemutatkozás a V2 kupán

2009.06.04. 16:31

Rajt-cél győzelemmel mutatkozott be a KTM RC8 R az SV Club Full-Gas V2 kupa Hungaroringen megrendezett futamán, május 29-én.

„Az ötlet kézenfekvő volt, hazai körülmények között is ki akartuk próbálni, hogy mit tud a KTM leggyorsabb, legerősebb és műszakilag is legizgalmasabb csúcsmodellje” – mondta a verseny után a projekt vezetője, Balázs Viktor, majd hozzátette: „Kizárólag a motor képességeire voltunk kíváncsiak, ezért egy tapasztalt magyar tesztpilótát választottunk. A kísérleti jelleg miatt viszont értékelésen kívül állítottuk rajthoz a motort.”

Az eredmény önmagáért beszélt: a teljesen széria állapotú, utcai áttételezéssel futó RC8 R meggyőzően ugrott ki a rajt után, és előnyét folyamatosan növelve futott be a célba.

Göbölyös Zsolt, a KTM Hungária műszaki igazgatója szerint a kupán elért győzelem nem más, mint egy helyes alapkoncepció visszaigazolása a versenypályán. „Ezt a motort már a tervezőasztalon is versenyzésre konstruálták, úgy, hogy pilótájának ne kelljen lemondania a közúton használhatóságról. Büszke vagyok, hogy a tuningolt gépek között ilyen szép eredményt ért el a teljesen széria RC8 R, és terveink szerint a versenysorozat további futamain is rajthoz állunk.”

A versenyen nem ez az egyetlen KTM keltett feltűnést. A pécsi Vario Auto csapatának versenyzője, Keresztúri László egy KTM RC8 IDM Replika nyergében harmadik helyezést ért el – méghozzá élete első versenyén.   

A Full-Gas V2 kupa 2009-es hazai versenyei: 

Július 17-19. péntek – vasárnap, Pannoniaring

Szeptember 2. szerda, Pannoniaring

Október 7. szerda, Pannoniaring