Rizi peches volt

2009.06.04. 14:43

Az oscherslebeni futamnak köszönhetően Rizmayer Gábor a pénteki szabadedzésen teljesen új keverékű Dunlop gumit kapott. A teszt jó eredménnyel zárult, viszont szomorúan kellett tudomásul vennie, hogy csupán az egy versenyre kapta meg. Szombaton ismét próbált az első vagy második sorba rajthelyet szerezni, ami edzésgumi nélkül nem kis feladat. Az első mérésen elért hetedik legjobb idő elég volt a második sorhoz - csak kevesen tudtak javítani a délutáni edzésen.

Az első futamot Rizi nagy reményekkel kezdte, célja a dobogós helyezés volt. A rajt sikerült, majd az első körökben is sikerült jól helyezkednie. A vezető boly az utolsó hét körig együtt ment. Ekkor Teuchert került az élre és megpróbált meglépni az üldözőktől. Rizi is rákapcsolt, de a célegyenes végén Craig Jones szó szerint megállította: versenyzőnk féktávon úgy utolérte, hogy már nem tudta elkerülni az ütközést, mindketten elestek. Gábor vissza tudott állni a tizenötödik helyre. Bár lábtartója már nem volt, a hátralévő körökben sikerült előznie, végül a tizennegyedik lett.

A versenyző elmondta: „Sajnálom, hogy így alakult. Komoly esélyem volt dobogón végezni, de a célegyenes végén Jones és Andersen nagyon küzdöttek egymással; végül mindketten túl hosszút fékeztek. Ez még nem lett volna baj, de rá akartak készülni a kigyorsításra és lassabban akartak befelé menni. Így egyik pillanatról a másikra eltűnt a két-három méteres előnyük. Már nem tudtam mit csinálni. Kár, hogy így alakult, hiszen én futottam a verseny leggyorsabb körét, amivel én tartom az új pálya csúcsot.”

A második futam első rajtját törölték a bemelegítő körben történt bukás miatt, ezért a verseny egy körrel rövidült. Rizi ismét jól rajtolt és a vezető boly közepén tudott ragadni. Tizennégy körön keresztül vonatozott a többiekkel, amikor KTM-es Nebel robbantott. Tode, Teuchert ment vele, de a Gábor előtt motorozó Andersen nem tudta tartani a tempót - Rizit két kör után maga mögé utasította. A vezető hármast már nem érte utol, így a negyedik hellyel vigasztalódhatott.

Rizmayer a következőket nyilatkozta: „Jó volt a rajtom és könnyedén tudtam menni a mezőnnyel. Aztán Nebel belehúzott, Tode és Teuchert követte – engem feltartott Andersen. Próbáltam kapaszkodni, ekkor futottam a leggyorsabb körömet is, de nem bírtam közelebb kerülni a vezető hármashoz. Az előző esés miatta fáj a vállam és gumik sem bírták annyira.”