Forró katalán verseny

2009.06.14. 22:06

36-37 fokos forróságban rendezték a Katalán Nagydíj 250-es futamát délután Barcelona mellett, így kifejezetten nehéz dolga volt a pilótáknak. Németh Balázs a 21. helyről kezdhette élete második világbajnoki futamát, és igazán izgalmas, kemény versenye volt, az első néhány körben többször oda-vissza előzgették egymást a többi pilótával. A 15. körre egészen a 18. helyig lépett előre, és innentől kezdve már nem egy nagyobb csoportban, hanem egyedül motorozott egészen a célig.

Németh Balázs a verseny után elmondta: „Az indulás sokkal jobban sikerült, mint két hete, mert tudtam gyakorolni a rajtolást az edzéseken. Tulajdonképpen eljöttem együtt a mezőnnyel, nem maradtam le. A verseny első felében harcoltam a többiekkel, volt egy olyan kör, amikor oda-vissza előzgettük egymást többször is. Aztán a verseny második felére szétszakadt ez a csoport, úgyhogy az utolsó 8-9 kört már egyedül kellett megtennem, ami egy kicsit unalmas volt, ráadásul ekkor már éreztem is a meleget, és el is fáradtam a hőség miatt.

Ez volt az első versenyem száraz körülmények között, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, a pénteki nehézségek ellenére elégedett vagyok a hétvégével. A jövő héten lesz egy kétnapos teszt, ahol ott lesz a csapat többi tagja is, ilyenkor nagyon jól be lehet állítani a motort, nagyon sok kört lehet megtenni, tulajdonképpen egész nap motorozhatok, úgyhogy, az nagyon jó tapasztalatszerzés lesz.”

A királykategóriában Talmácsi Gábor is sikerrel mutatkozott be: ugyan utolsó lett, de kört nem kapott – megfontoltan vezetett, a 17. helyen ért célba.