Sisak csak csajoknak

2009.06.16. 12:10

Agatha Ruiz de la Prada ismert spanyol formatervező. A robogózás közel áll szívéhez, de a divatban érdekelt nőként zavarta, hogy a megvásárolható bukósisakok nem szolgálják azt a fajta önmegvalósítást, amit a ruházat többi darabja megenged.

A Luma cégcsoport segítéségével, amely többek között a Lem sisakok gyártója, elkészítette a mókás-divatos, de nagyon nőies kollekcióját. Mindegyik nyitott, hisz a déli országokban jellemzően csak ilyet hordanak a robogósok. Természetesen az ECE biztonsági normát mindegyik teljesíti, a termoplaszt héj minden biztonsági követelménynek megfelel.

A fejbőr túlzott felmelegedése ellen Coolmax nyílásokat helyeztek el a bukón. A belső rész és párnázás kivehető és mosható. A lehajtható plexi karcbiztos polikarbonát – az anyagválasztásnak köszönhetően a sisakok tömege mindössze 950 gramm.

XS és XL közötti méretben kaphatók a Prada-bukók, amellyel elsősorban a női robogósokat szólítanák meg. A magyarországi ára még nem ismert, de Olaszországban 159 euróért (45 ezer forint) kapható.

Kedves olvasóink, szívesen látnának ilyet kedvesük fején?