Lo Rider kópia a franciáktól

2009.06.18. 17:58

A BMW Lo Rider nevű tanulmánymotorja hatalmas vihart kavart, egyesek a bajor márka megújhodását várták a 2008-as milánói EICMA motorshow-n bemutatott géptől. Az izgalmas forma és a minimalizmusba hajló vonalak még olyanok is megérintettek akiktől a bokszer távol áll.

A forma a múltból merített, magán hordozta a scrambler, a dirt track és a café racer jegyeket. A koncepció szerint a végleges designt a vásárlók ízlésére bíznák – ilyen még nem volt a BMW történetében.

Az, hogy a 2009-es szakvásáron találkozhatunk-e a véglegesített változattal, a gyár által még nem került megerősítésre. Aki képtelen várni, annak az R1200R alapján a francia Panda Moto elkészített a Le Ridert – igaz, nem csak egy betű a különbség.

A Jean Luc Dupont által lemásolt körvonalak egyeznek a gyáriéval: rövid ülés, dupla lámpák, és optikailag szabad hátsó kerék. A kipufogó érdekes: csak központi tompító van rajta, a dobok hiányoznak. A motor megkapta a GS küllős kerekeit. Tömege 217, vagyis a Le Rider 17 kilóval soványabb a gyárinál.

A BMW custom ára 15-24 ezer euró között van – a kifizetendő összeg nagyban függ az extráktól és az igény szerint választható rugós tagoktól valamint fékektől.

Kedves olvasóink, önök szerint nincs értelme várni a gyárira, vagy silány kópia csak a Le Rider?