Őszre Európában a 300-as Honda

2009.06.22. 14:08

Most már hivatalos – elkészült a Honda új belépőszintű motorja, a CB300R. A múltkori kémfotók után megérkeztek az első műtermi és akciófotók, a brazil gyár már nem titkol semmit sem. Az első hullámban csak a dél-amerikai piacokon jelenik meg a CBF250-ből továbbfejlesztett, fiatalos és agresszív formájú egyhengeres. Ha az ottani piaci igényt lefedték, a világ többi részébe is megkezdik a szállításokat – talán Magyarországra is.

Az őszi motorkiállításokra időzíthetik a Honda Amazonia termékének az európai premierjét. A kis gép hengerűrtartalma 291 köbcenti, 7500-as fordulaton 26 lóerőt ad le. A környezetvédelem és a kedvező fogyasztás miatt a CB300R is PGM-FI közvetlen befecskendezést kapott. A 143 kg-os tömeget elöl 276 milliméteres kétdugattyús tárcsafék, hátul 130-as dobfék lassítja.

A formaterv jól sikerült, az apróságon felfedezhetők a Honda nagytestvérek stílusjegyei. Ezzel a külsővel talán kontinensünkön is sikerre számíthatna: kezdőknek, városi motornak vagy fürge futároknak ideális lenne a háromszázas egyhengeres.

Kedves olvasóink, szükség van hazánkban az ügyes kismotorokra, vagy 500 köbcenti alatt nincs élet?