Rossi századik győzelme, Talma második utolsó helyezése

2009.06.27. 16:51

Ez volt Talmácsi második Moto GP versenye, ismét az utolsó lett, de eredményén már látszik a gyakorlás: egy másodpercet javított eddigi legjobb idején. Gábor ügyesen rajtolt, négy riválisát is maga mögé utasította, ám néhány kör után visszaesett. Az Assenben rendezett Holland Nagydíjon az aranyérem Valentino Rossié, az ezüst Jorge Lorenzóé, a bronz Casey Stoneré lett. Az olasz világbajnok 100. futamgyőzelme volt ez.

A 250-esek között Tóth Imre a 15. lett, vagyis pontot hozott Assenből. Sajnos a magyar csapatnál versenyző társa, a rendkívül dinamikusan motorozó Mattia Pasini kiesett: motorja összakadt Lüthiével. Mindketten a kavicságyban fejezték be a futamot.

A Balatonring Teamnél Talmácsi helyére bekerült, majd kezét eltörő Németh Balázs helyére beszúrt Aleix Espargaro jó cserejátékosnak bizonyult, a negyedik helyen gurult át a célvonalon. A verseny az utolsó pillanatig izgalmas volt: az erejét végére tartogató Bautista hátulról belerongyolt Aoyamába. A felhördült nézők hatalmas bukást vártak, de csak a spanyol esett el: a japán pilóta motorján maradt és ezzel megnyerte a Holland Nagydíjat.