A Moto Guzzi lenyomná a Harley-t

2009.06.29. 15:52

Angol sajtóhírek szerint óriás Moto Guzzi készül. Daniele Torresan, a cég kommunikációs vezetője elmondta, az amerikai kereskedők folyamatosan kérik tőlük, hogy még nagyobb blokkot fejlesszenek. Ha tehetnék, a Harley-Davidson vevőit csábítanák el és versenyeznének a frissen megjelent Triumph Tunderbird 1600-al.

Jelenlegi cirkálójuk, a California mindössze 1064 köbcentis. A léghűtéses V2-es egyre kisebbnek bizonyul, a 75 lóerős blokk helyett nagyobbat és férfiasabbat szeretnének az amerikaiak. Hiába építenék az utcai modellekben használt hengerenként négyszelepes, 1200-as blokkjukat a 37 éve népszerű crusierükbe, ez semmit sem érne a Harley 1584 köbcentis Twin Cam 96B-vel szemben. A Triumph óriási soros kettesének bemutatásakor ugyanez a hengerűrtartalom volt a limit - saját területén saját fegyverével kell legyőzni az elgyengült lábakon álló milwaukee-i márkát.

A Mega-California legalább 1600-as lenne, ehhez új blokkot kell kifejleszteni, hisz a jelenlegi négyszelepesük 1400-nál tovább nem hizlalható.A Piaggio csoporthoz tartozó olasz márkának szüksége van az USA piacára, ezt bizonyítja Torresan kijelentése, miszerint folyik a munka: a megjelenés 2010 végére várható. Feltehetőleg még idén megláthatjuk a milánói EICMA Motorshow-n a prototípust. A kommunikációs vezető szerint tipikus cruiser lesz, ami annak ellenére, hogy magán viseli a kötelező stílusjegyeket, mégis minden porcikájában hagyományos Guzzi.

Kedves olvasóink, önök szerint az olaszok tudnak jobbat, mint a Harley?