Talmácsi magára maradt

2009.07.02. 08:27

Yuki Takahashi mosolya nem volt őszinte, mikor Talmácsi Gábor szezon közben elszegődött a Scot Racinghez. Igaz, hogy a magyarnak nem volt Moto GP tapasztalata, de tőkeerős szponzora igen: a MOL biztosította háttér sokat nyomott a latba, amikor az RC212V-t osztogatták.

A korábbi hírek, miszerint a sérült japánra talán komolyabb gyógykezelés vár, már csak azoknak érdekesek, akik az egészségéért aggódnak – a laguna secai versenyt megelőző tegnapi sajtóközleményében a Honda már Yuki udvarias eltávolításáról beszél. A döntés hátterében természetesen az anyagiak állnak, a MOL képes fedezni a két motor költségeit, a sérülésekkel bajlódó Takahashi szponzora viszont nem - a főtámogatóvá vált magyar olajipari vállalat pedig nem jótékonykodna az ázsiai pilótával. A helyzet egyértelmű: a Scot Racing nem vásárol még két versenymotort, hogy mindkettejük részére rendelkezésre álljon a pótgép, csupán a mostani kettőt tarja meg - lefoglalva Gábor részére.

Shuhei Nakamoto, a Honda HRC igazgatóhelyettese elmondta, hogy sajnálják a kialakult a helyzetet, nekik fontos lett volna, hogy legalább egy japán legyen a Moto GP-ben. Ennek ellenére ők is tisztában vannak a pénzügyekkel, és elfogadják a Scot Racing döntését, ennek értelmében tovább támogatják a csapatot és versenyzőnket, Talmácsi Gábort.