Schumacher megunta a Ducatikat

2009.07.06. 12:47

Michael Schumacher lomtalanít: garázsából mindent kidob, ami ósdi, vacak és számára értéktelen. A hétszeres világbajnok többek között két motort is eladna, mindkettő olasz, és 90 fokos hengerszögű blokk hajta.

Az egyik a tavalyi év csúcsgépe, a speciális kivitelű Ducati Desmosedici RR – ez a MotoGP technika utcai változata; drága, exkluzív és azon kevesek információja szerint, akik már vezettek ilyet, tökéletes. A motor érdekessége, hogy mindössze 52 km-t futott.

Eladó egy Ducati Hypermotard 1100S is, ennek még kevesebbet, mindössze 31 kilométert mutat az órája. Az eladást a svájci Anebis értékesítőn keresztül bonyolítja Schumacher: a Desmosedici RR-ért 57420, az XL méretű supermotóért pedig 11165 eurót kérnek. Forintra átszámolva 15,7 és 3,05 millió forint az áruk – ez nagyjából megfelel az átlagos piaci értéknek. Igazi gyűjtőknek megfizethetetlen a tulajdonos neve – talán még egy Schumi autogramot is bele lehet alkudni az árba.

Az autóversenyzést hátrahagyó pilóta sokáig kacérkodott a motorversenyzéssel, többször láthattuk Ducatin, de korábban felröppentek hírek Hondás és BMW-s szerepvállalásáról is. Az, hogy mikor és milyen okból vette vagy kapta a két olasz motort, nem ismert - egy biztos, nem használta őket.

Kedves olvasóink, önök melyik híresség gépjárművét szeretnék leginkább?