HBO-val gyógyítják Németh Balázst

2009.07.08. 16:05

Mindent megtesz Németh Balázs, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250-es mezőnyébe. Az ország legjobb kézspecialistáihoz jár kezelésre, a délelőttöket pedig egy különleges, magasnyomású kamrában tölti.

Tudományos néven Hiperbár Oxigénkamrának (HBO kamrának) hívják a helyet, ahova napi több órára „bezárják” a Balatonring Team pilótáját. A túlnyomásos kamrában sokkal jobb a sérült részek oxigén- és vérellátása, javul a keringés - ez jócskán felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Három hete, egy valenciai teszten elesve szenvedett kézközépcsont-törést Németh Balázs. Másnap a világhírű Enrique Gastaldi professzor műtötte meg Valenciában, azóta pedig itthon készül a visszatérésre. A héten kivettek egy drótot a bal kezéből, sőt a gipszet is levették már, és egy formára öntött műanyag rögzítőt tettek fel a helyére. Holnaptól pedig gyógytornászhoz is jár majd gyógyuló versenyzőnk.

Németh Balázs a gyógyulásáról elmondta: „Nagyon hiányzik a motorozás, de még pihennem kell, a legfontosabb, hogy tökéletes állapotba kerüljön a kezem. Egyre jobban tudom mozgatni, bár oldalirányba még nem csavarodhat el a kézfejem – sajnos szorítani sem tudok. Még néhány oxigénkamrás kezelés hátra van. Bent akkora a nyomás, mintha 15 méterrel a vízszint alatt lenne az ember, közben maszkon keresztül tiszta oxigént lélegezhetek be.

A csapat folyamatosan érdeklődik, szinte napi kapcsolatban vagyok velük, várnak vissza. Egyelőre még nem mondták ki a végső szót az orvosok, mikor motorozhatok újra, én mindent megteszek, hogy már a következő vb-futamon ott lehessek."