Olasz módszer: motorral a földrengés ellen

2009.07.09. 09:58

Silvio Berlusconi nyomást gyakorol az olasz motoriparra: személyesen az ő kérésére készült el a Ducati Desmosedici RR speciális változata. A különleges kivitelű utcai versenymotort a Ducati fejlesztői és a Fiera Milano expo-vállalat készítette – nem véletlen, hogy a V4-es jótékonysági aukciójára a 2009-es milánói EICMA motorshow-n kerül majd sor.

A befolyt összeg a közelmúltban földrengés által elpusztított várost, Aquilát segítené. Az olasz miniszterelnök ötlete alapján a desmodromikus vezérlésű csemege neve G8 lett – ezzel is utalnak a világ legfejlettebb országainak gazdasági szövetségére. Az anarchista szellemiségű motorosok biztos, hogy nem vesznek részt az árverésen – ők állandó jelleggel tiltakoznak a G8 együttműködési fóruma ellen.

A tüntetők most sem tétlenek, az utcán fejezik ki ellenállásukat a jelenleg is zajló gyűlés ellen, amit épp a romos olasz városban tartanak. Berlusconi és a Ducati vezetősége itt mutatta be a Ducati Desmosedici RR-t, amely szerintük az olasz ipar egyik ékköve – hiszik, hogy az őszi értékesítéséből befolyó összeg segíthet majd a helyieknek.

Kedves olvasóink, önök szerint a G8 segít, vagy csak a tagországok vállalkozó- és lobbicsoportjainak további megtollasodásán dolgozik?