Megnyíltak a rezervátum kapui

2009.07.11. 13:21

A jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez a kis gyártóknak, az amerikai Indian mégis dacol a válsággal. Két frissen bemutatott modelljük ugyan nem tér el jelentősen a modellpaletta többi gépétől, de a cruiser ízlés jegyében számos apró finomítást végeztek rajtuk.

A Chief Bomber korlátozott példányszámban készül – ez néhány tucat darabot jelenthet csak, hisz a sokszorosan feltámasztott márkanév nem nagyon foglalkozik tömegtermeléssel. A 2010-től elérhető cirkáló festése a világháborús bombázógépekét idézi: sötétzöld és füstszürke árnyalatban rendelhető a pin-up lánnyal díszített motor. A Bomber ára 31 ezer dollár, vagyis 6,2 millió forint.

A Chief Dark Horse olcsóbb, 28 ezer dollárért, azaz 5,6 millió forintért vásárolható meg a gyártótól. Festése matt; szürke, fekete, vörös és kék színben forgalmazzák. A krómozott kiegészítők helyett több a fekete alkatrész, de még így is bőven maradt csillogó elem a gépen.

Mindkét motort a 105 Power Plus V2-es mozgatja, vagyis 1720 köbcenti a levegőhűtéses blokk hengerűrtartalma. A nyomórudas szelepvezérlés megmaradt, az Indian is megpróbálja a klasszikus megoldásokat életben tartani – a kérdés, hogy meddig sikerül.

Kedves olvasóink, önök szerint a feltámasztott legenda túlélheti a válságot?