BMW visszahívás: olaj a féktárcsán

2009.07.13. 11:40

Az Egyesült Államokban székelő National Highway Transport Safety Administration (NHTSA – Nemzeti Közúti Közlekedés-biztonsági Hivatal) újabb visszahívási kampányt jelentett be, amely a BMW R1200RT túramotort érinti - a 2007 és 2009 között gyártott gépek gazdáit küldik a márkakereskedői szervizekbe.

A hibát komolyan kell venni: a motorozás közben fellépő rezgések és erőhatások miatt a első fékvezeték kapcsolódásánál szivároghat a hidraulikus folyadék, ez a tárcsára kerülve életveszélyes lehet. További lehetséges hiba maga a fékerő folyamatos csökkenése, amely hirtelen megállásnál kritikus helyzetet okozhat.

A hazai forgalmazó még nem tud a visszahívásról, vagyis hazánkat hivatalosan nem érinti. Nem árt óvatosnak lenni – annak ellenére, hogy léteznek csak az amerikai piacra készített modellek, ezek is átkerülhettek útjainkra. Számos használt motort importáltak konténerben Magyarországra - korábban ezek a tengerentúlon közlekedtek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.