Pasini lelép a Team Toth-tól?

2009.07.16. 09:43

Az olasz sajtó nem nyugszik: találgatásuk Mattia Pasini és a magyar Team Toth jövőjéről állandósult. A legfrissebb hírek szerint előfordulhat, hogy az olasz versenyző rajthoz sem áll a sachsenringi futamon. A Gpone információi szerint a csapat már a helyszínen van, de gépeik elektronikai egységét állítólag lefoglalta az Aprilia – ismét kifizetetlen számlákról suttognak.

Az utóbbi időben minden pletyka igazzá válik – talán Pasini távozása is tényleg megtörténik. A ducatis Pramac Racing elégedetlensége Niccoló Canepával nem titok, előfordulhat, hogy már Doningtonban a nézőtéren találja magát. Állítólag a tárgyalások már megkezdődtek, hogy a magyar csapatnál sikeresen versenyző Pasini kerülhessen a helyére – Talmácsi után ő lenne a második, aki szezon közben távozik a 250-esektől a királykategóriába.

A hétvégi Német Nagydíjon ismét a spanyol Aleix Espargaro versenyez majd a Balatonring Team színeiben, mivel Németh Balázs kéztörése még nem gyógyult meg teljesen. Aleix Espargaro elmondta: „Az asseni negyedik helyezés óta alig várom, hogy újra ráüljek a 250-es motorra, mert nagyon élveztem. Ez egy újabb hatalmas lehetőség számomra, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, ahogy két héttel ezelőtt is. A Sachsenring egy kicsi és lassú pálya, ahol korábban jól mentem.

Remélem, folytatódik ez a hagyomány és megint élvezni fogom a motorozást. Nemrégiben Valenciában teszteltem egy Moto2-es versenygépet, a hétvégén pedig ugyanott versenyeztem a spanyol bajnokságban. A szezon elején szinte alig ültem motoron, most meg le sem szállok róla. Nagyon izgatott vagyok a Moto2-es projekt miatt, és amiatt is, hogy néhány versenyen helyettesíthetem Balázst a Balatonring Teamnél. Remélem, minden olyan jól fog alakulni, mint eddig.”