Talma pontot szerzett

2009.07.19. 23:06

Az egyik szemünk sír, a másik pedig az örömtől homályos: a Német Nagydíjon 16. helyről rajtoló Talmácsi Gábor utolsóként, de a bukásokat kihasználva pontszerző, tizenötödik helyen ért célba.

Jól indult a futam: Talma az utolsó előttinek kijáró kockából indult. Az élbolyból kihullott De Puniet, így azonnal feljebb került, majd mutatva valamit tudásából, előzött is. A 10. körre leghátulra csúszott vissza. Sajnos lekörözték, de Dovizioso kiállása hozzásegítette első Moto GP-pontjához. A mezőny elején Rossi folyamatosan Lorenzóval csatázott, de a végén mégis őt intették le elsőnek - a nyomukban befutó Pedrosa lett a harmadik.

A Balatonring Team pilótája, a negyedliteresek között küzdő Aleix Espargaro a hetedik helyet szerezte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság sachsenringi futamán. A kilencedik helyről vágott neki a vasárnapi futamnak, jól tartotta az iramot az élmezőnnyel.

A múlt héten felröppenő hírek ellenére a Team Toth mégis rajthoz állt: magyar versenyzőnk, Tóth Imre a 18. helyen zárta a Német Nagydíjat.