Újra dobogón a KTM RC8 R a V2 kupában 

2009.07.22. 10:40

A SV Club Full-Gas V2 kupa Hungaroringen megrendezett első futamán, május 29-én rajt-cél győzelemmel mutatkozott be a KTM RC8 R. A július 17-én a Pannoniaringen megrendezett futamon céljuk ismét a dobogó volt: sikerült, a második helyezést érték el.

A nyeregben ezúttal Orcsik Attila, a pécsi Vario Auto versenyzője ült, akinek nem volt problémáktól mentes a bemutatkozó verseny: „Sajnos a testsúlyom 100 kilogramm felett van, ami jóval magasabb az átlagnál. Ezért a gyári rugók túl puhák nekem, de cserére már nem volt alkalmunk. Az időmérőn emiatt a motor alja leért, és az egyik kanyarban nagyot buktam.”

Nem adták fel; Keresztúri László, a csapat vezetője, aki maga is indult a versenyen egy KTM RC8 IDM Replikával, így idézte fel az eseményeket: „Rögtön döntöttem, versenyben kellett maradnunk. A rendelkezésünkre álló másfél órában rajtképessé tettük a motort, ami nem volt könnyű feladat. Szerencsére az egyik néző RC8-cal érkezett, ő rögtön felajánlotta, hogy leszerelhetjük motorjáról a hiányzó alkatrészeket. Megfeszített munkával rajthoz tudtuk állítani a gépet, és az eredmény minket igazolt.”

Orcsik harmadikként rajtolva rövidesen a második helyen motorozott, és ezt a pozíciót könnyedén tartotta a verseny végéig. Az élete második versenyén rajtoló Keresztúri sokáig harmadik volt, de egy lekörözésnél pozíciót vesztett, így negyedikként intették le a célban.

A kupa további hazai versenyei 2009-ben:

Szeptember 2. szerda, Pannoniaring

Október 7. szerda, Pannoniaring