Németh Balázs visszatér

2009.07.23. 10:38

A gyorsaságimotoros-világbajnokság nem állt meg: hétvégén tovább folytatódik, a sachsenringi futam után a szűk Donington Parkban rendezik a Brit Nagydíjat. Az idei szezon kilencedik futama lesz az utolsó GP motorverseny a legendás brit pályán - itt jövőre már Forma-1-es versenyt rendeznek.

A hétvégi versenyen már ott lesz a Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs is, aki teljesen felgyógyult egy hónapja elszenvedett kéztöréséből. A fiatal tehetség az Olasz Nagydíjon mutatkozott be, majd sikerrel teljesítette a Katalán Nagydíjat. Az ezt követő, valenciai teszten olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a bal keze. Megoperálták, majd a minél gyorsabb gyógyulás érdekében oxigénkamrás kezelésre járt. A 21 éves tehetség már korábban is versenyzett a Donington Parkban, így nem lesz ismeretlen számára a pálya. Németh Balázs azt tartja a legfontosabbnak, hogy visszaszokjon a motorra, ezután pedig fokozatosan felveheti a versenytempót. 

Németh Balázs elmondta: „Szerencsére már teljesen jól van a kezem, voltam orvosnál, aki megpróbálta kimozdítani a csontot a helyéről, de szerencsére nem tudta. Tett rá egy rögzítőkötést, és ő is meglepődött, hogy milyen sokat javult a kezem. Nagyon keményen dolgoztam, hogy minél hamarabb felépülhessek. Szerintem a sérülés nem fog zavarni a motorozásban, hiszen a bal kezemmel csak a kuplungot kezelem. A Donington Parkot ismerem, korábban már többször versenyeztem itt. Eddig minden alkalommal esett az eső, remélem, most másképp lesz. Nem akarok elkapkodni semmit, először megpróbálok visszaszokni a motorra, utána pedig fokozatosan felvenni a versenytempót.”