500 lóerős quad BMW blokkal

2009.08.11. 10:00 Módosítva: 2009.08.11. 12:44

Próbáltunk már utcai quadot, tudjuk, milyen szórakoztató. A Totalbike által korábban tesztelt, épphogy százlovas GG Quad azonban tompa kés az új francia csodafegyverhez képest. Azt is BMW blokk mozgatta ugyan, de ez a V12-es más ligában játszik: az ismert francia motorépítő, Lazareth járgányának a teljesítménye 350 lóerő.

Amennyiben a vevők igénylik, turbó is csatolható az érdekesen terpesztő quadhoz – akinek nem elég a széria V12 teljesítménye, egészen 500 lóerőig tornásztathatja fel a Wazumát. A koncepció érdekessége az aszimmetrikus kiképzés, elöl sokkal szélesebb nyomtávon gördül a gép. A tervező szerint a keskenyebb hátsó a fordulékonyságot szolgálja, míg az óriás hűtő végében trónoló első kerekek a stabilitást.

A BMW blokkot úgy alakították át, hogy E85-tel üzemeljen, vagyis benzintartályába 85-15 arányban töltik az etanol-benzin keveréket, így magasabb kompressziót érhetnek el. A quad feltehetőleg a világ egyik legjobban gyorsuló közúti járműve – aki megtapasztalná, az 200 ezer euró, vagyis 54 millió forint kíséretében kopogtasson be Lazareth Annecy le Veux-i műhelyébe. A kéjnek ára van.

Képek forrása: Faster and Faster

A videó forrása: Moto Revue