Lorenzo megy a Ducatihoz?

2009.08.21. 14:09

Két spanyol weboldal és egy olasz rádió szerint Jorge Lorenzo megállapodott a Ducati csapattal, és jövőre már náluk fog versenyezni.

Casey Stoneren kívül, úgy tűnik, senki sem képes rá, hogy jól menjen a Ducati D16-ossal. Az ausztrál motoros 2007-ben megnyerte a MotoGP-t és azóta is folyamatosan ott van az elejében, vagyis a motor gyors, rajta kívül azonban nem láthattunk olyan pilótát, aki meg is tudja ülni.

Stoner azonban nem szereti a nyilvánosságot és irtózik attól a cirkusztól, ami a MotoGP-t körülveszi. A Ducati fő támogatója, a Philip Morris ráadásul megorrolt rá, mivel lemondta a következő három futamot, és Stoner szponzora, Alberto Vergani a Nolantől is rossz néven vette, hogy a pilóta anélkül jelentette be mindezt, hogy vele egyeztetett volna.

Miközben Stoner gyógyulgat és megpróbálja rendezni kényessé vált helyzetét a Ducatival, többfelé arról írnak és beszélnek, hogy jövőre Rossi idei csapattársa, a fiatal Jorge Lorenzo a Ducatihoz igazol. Ezzel kapcsolatban egyelőre semmilyen hivatalos visszajelzés nem látott napvilágot sem Lorenzo menedzsere, sem a Ducati részéről, de ha igaz a híresztelés, jövőre talán még izgalmasabb lesz a MotoGp, mint idén.