Kémfotókon a Moto Morini új túragépe

2009.08.26. 13:46

Az olasz gyár tervezői az utolsó simításokat végzik a Granpasso aszfaltra optimalizált testvérén, így a következő szezonra már biztosan elérhető lesz az új gép.

A Granpasso vázán alig változtattak valamit a Morini mérnökei, az igazi újdonság a futómű és a fékek környékén keresendő. A hosszú rugóutat biztosító, korlátozottan terepezésre is alkalmas villákat, és a keskeny, vegyes mintázatú gumikat sportosabb utcai futómű és 17 hüvelykes felnikre szerelt széles sportgumik váltották fel. A tapadás növekedésével a fékeket is hatékonyabbakra cserélhették: elöl egyértelműen felismerhetőek a Brembo négydugattyús monoblokk rendszere, amely 320 mm-es tárcsákba harap. Feltűnő az új kipufogórendszer is, az utcai gépen már két cső vezeti a szabadba a gázokat.

A hírek szerint a nagydarab utcai gépbe ugyanaz a visszafogott teljesítményű motor kerül, mint a Granpassóba, bár 120 lóerő alighanem így is bőven elég lesz a legtöbb célra – akinek nem, az még mindig választhatja az erősebb és látványosabb Corsaro streetfightert.