Lorenzo a Yamahánál marad

2009.08.27. 14:50

Valentino Rossi csapattársa, és jelenleg egyetlen igazán komoly kihívója, a MotoGP bajnokságban második helyen álló Jorge Lorenzo még egy évet aláírt a Fiat-Yamaha csapatnál.

03

Korábban úgy nézett ki, hogy már 2010-re másik csapathoz szerződik – egyebek közt felmerült a Ducati neve, ahol állítólag ötmillió eurós szerződést ajánlottak a fiatal pilótának – és állítólag a Honda is tárgyalt Lorenzo menedzsmentjével. Ugyanakkor a Fiat-Yamaha jelenleg is a legerősebb technikával rendelkező csapatnak tűnik a mezőnyben – csak az idén hét futamot nyert az istálló, ötöt Rossi, kettőt pedig Lorenzo révén – így érthető, hogy az ígéretes spanyol versenyző inkább marad, hiszen itt van a legtöbb esélye a csúcsra jutni, még úgy is, hogy a Yamahánál egyértelműen Rossi a favorit.

Lin Jarvis, a Yamaha versenyrészlegének vezetője úgy nyilatkozott, hogy bár a szerződést csak egy évre hosszabbították meg, akár hosszabb távon is szívesen látják Lorenzót. „Jorge megmutatta, hogy tehetséges, képes és hajlandó tanulni, és a legmagasabb szinten versenyzik. Nem kételkedünk benne, hogy egy nap még a MotoGP bajnoka lesz belőle. Azzal, hogy leigazoltuk őt, most már minden energiánkkal az idei szezonra, illetve a 2010-es évre vonatkozó tervek kidolgozására összpontosíthatunk.” - mondta Jarvis.