TV Shopos Benelli Amerikának

2009.09.01. 15:45 Módosítva: 2009.09.01. 16:58

Az amerikai Montgomery Wards direktmarketing eszközökkel dolgozó kereskedőház, a bútorok és háztartási eszközök mellett már az ötvenes és hatvanas években is forgalmaztak motorkerékpárokat. Riverside márkanéven kisköbcentis európai és japán gépeket árultak: olyan motorokat címkéztek át, mint a Benelli, Lambretta, Mitsubishi és Motobécane.

Az egyik legnépszerűbb modelljük a Mojave volt, amelynek alapját a 360 köbcentis, léghűtéses, huszonnégy lóerős Benelli adta. A könnyű terepezésre alkalmas scrambler formás és valóban sikeres volt – a kínai tulajdonba került Benelli és a Wards a pletykák szerint feléleszti az együttműködést, igaz a Riverside felirat már nem kerül a tankra többé.

Ha a hírek igazak, a BX 449 Cross alapjaira épülő, mérsékelten terepképes géppel indítanának, amely a Mojave nevet vinné tovább. A formatervezés egyértelműen a múltat idézné, bár a képünk egyelőre csak fantáziarajz. Egy ilyen scrambler az európai piacon is sikeres lenne – reméljük, ha elkészül, nem csak Amerikába exportálják majd.