Talmácsi utolsó, két pontot szerzett

2009.09.07. 10:06 Módosítva: 2009.09.07. 14:27

MotoGP karrierje egyik legjobb eredményét érte el tegnap Talmácsi Gábor, két pontot szerzett Misanóban – igaz, ismét az utolsó lett. A rajt utáni második kanyarban többen buktak, így Talma hirtelen a nyolcadik helyen találta magát. Sajnos esélye sem volt, hogy megmaradjon a figyelemreméltó pozícióban, visszaesett, utolsó helyét végig megtartotta – Rossi máűsfél percet vert Gáborra. Első Rossi, második Lorenzo, a bronzérem pedig Pedrosáé.

A San Marinó-i Nagydíj 250 köbcentis kategóriáját Hector Barbera nyerte meg a hazai kedvenc Mattia Pasini előtt. A spanyol mindössze négy századmásodperccel előzte meg olasz vetélytársát. A harmadik helyért is kemény csata folyt a két éllovas, Aojama Hirosi és Alvaro Bautista között – a párharcot a spanyol nyerte meg, ezzel 13 pontra csökkentette hátrányát a japán vb-pontversenyvezetővel szemben.

Németh Balázs remek versenyt futott Misanóban, végül a 15. helyen zárt, amely egy világbajnoki pontot ért. Harmadszor járt ezen a pályán, az első két alkalommal elesett. Most is veszélyesen kezdett: a rajtnál összeakadt egyik versenyzőtársával, ezért el kellett vennie kezét a gázkarról. Több helyet visszacsúszott, de nem adta fel, megkezdte a felzárkózást, elkezdett még nagyobb tempót diktálni, majd megelőzte az utolsó Axel Ponst. Németh Balázs idén másodszor szerzett pontot világbajnoki futamon.

Tóth Imi versenye nem zárult ilyen szerencsésen. Katasztrofálisan rosszul rajtolt a születésnapos versenyző, az utolsó helyre csúszott vissza. Végül a 18. helyen végzett. A verseny után elmondta: ”Az első körökben nagyon csúszkált a motorom, de sikerült felvennem egy viszonylag jó ritmust. Leszakadtam az előttem állóktól, nem sikerült felzárkózom."