Három hengerre esküsznek

2009.09.10. 11:01 Módosítva: 2009.09.10. 14:49

Most már nem tagadhatják tovább: lesifotók bukkantak fel a legkisebb MV Agustáról. A 675 köbcentis, háromhengeres sportmotort már régóta fejlesztik, hisz ez idáig nem volt igazi olasz konkurenciája sem a japán középkategóriásoknak, sem a sikeres angol Triumph-nak. A cég zsenije, a formatervező Tamburini ugyan távozott a cégtől, de a fejlesztés nem állt meg: a cél egy kezdőknek és hölgyeknek is eladható, könnyen kezelhető sportgép.

A képeken látható külső még nem végleges, de búcsút mondhatunk a gyönyörű, ülés alatt elvezetett kipufogó-rendszernek – a letolt súlypont miatt a fejlesztők a hátsó kerék előtt vezették ki a dobot. Az MV Agusta védjegyének számító szivar kipufogók sokaknak hiányozni fognak, de a soros hármas blokkok jellegzetes hangja talán kárpótolni tudja a rajongókat.

Az műszaki adatok egyelőre ismeretlenek. Ha a gépet versenyképesnek szánják, a tömege feltehetőleg 160 kilogramm körül lesz. A végleges változat sem marad sokáig titokban, milánói motorkiállításon biztos, hogy találkozhatunk a Harley-Davidson tulajdonában levő olasz gyártóval.