Ducati gazdaságos

2009.09.24. 08:18


Most már biztos, hogy nem kacsa: a Ducati hivatalosan is bemutatta a Hypermotard 796-ot. Akinek az 1100-as túl agresszív és drága volt, bátran szemezzen a hófehér szépséggel: könnyebb, békésebb, de ugyanolyan szép, mint idősebb testvére.

Az alacsonyabb motorosok és a hölgyek sem vágyakoznak feleslegesen: az ülésmagasság két centivel csökkent, 825 milliméter. Az elődhöz képest 12 kilót fogyott, a mérleg most 167-et mutat.

A blokk új, a Hypermotardhoz fejlesztették ki a 90 fokos hengerszögű léghűtésest. A gyári információk szerint a 81 lovas L2-es későbbiekben más utcai Ducatikat is megmozgat majd. A blokk nyomatéka ideális, 75 Nm.

A biztonságos használat érdekében APTC csúszókuplungot szereltek rá, így durva visszaváltáskor sem sem kezd rakoncátlan táncba a hátsó kerék. Külsejére jellemző a matt és fényes felületek kombinációja. A kis Hypermotard feketében, fekete-fehérben és a tradicionális Ducati-hívők kedvéért piros színben is kapható.

A gyár nem várta meg a milánói EICMA motorshow-t: a konkurenciát megelőzve mutatta be a motort és már a nemzetközi szakkiállítás előtt a boltokba is küldi azt: Olaszországban október végétől kapható a 796-os.