A Ducatit is lenyeli a Volkswagen?

2009.10.12. 18:19 Módosítva: 2009.10.12. 18:38

Bizarrul hangzik, de akár igaz is lehet. Olasz sajtóértesülések szerint a Suzuki után a Ducatira is szemet vetett a Volkswagen. Ferdinand Piëch vágyai nagyon is érthetőek: a világ egyik legnagyobb piacának számító indiai kereskedelemből ötvenöt százalékban a japán cég részesül. Fejlesztéseikkel és a már meglevő motorjaikkal megvethetnék lábukat a keleti piacokon is.

De hogy jön a képbe a Ducati? A VW csoport portfóliója nem csak népautókat tartalmaz, olyan luxusmárkák tartoznak bele, mint a Lamborghini, a Bentley vagy a Bugatti – ha a terjengő ágazati pletykák igazak, akkor az Ázsiában terítendő népmotorok mellett Piëchék ékszere, elit játékszere lehet a bolognai Borgo Panigaleből származó márka.

A németek nem titkolt célja, hogy 2018-ra a világ első számú gépjárműgyártó-csoportja legyenek: ha ilyen iramban folytatják a terjeszkedést, akár még sikerülhet is nekik. Vajon mit szólnak a feltételezett vásárláshoz a desmodromikus L2-esek rajongói? Nem valószínű, hogy tapsolnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.