18 millió egy motorért

2009.11.19. 12:23

Jó ára van az Indiannak: 99450 dollárért, vagyis 18 millió forintért kelt el az 1940-es Indian Chief – a magas ár titka, hogy korábban a híres színész, Steve McQueen birtokolta. Kedvenc hollywoodi gépe volt, ha tehette, ezzel cirkált a városban és a Los Angelest övező dombvidék útjain.

McQueen 1980-as halála óta már három tulajdonosa is volt – mégis megmaradt a motorbolond filmhős hagyta állapotban. Az árverést a Bonham's aukciós ház tartotta, de nem volt maradéktalanul sikeres: az 1919-es oldalkocsis Indian Daytona Twin Racer és a korabeli boardtrack versenygép a magas kikiáltási ár miatt nem talált gazdára.

Steve európai kedvencének viszont valaki örülhet: az 1968-as Vincentért 95940 dollárt, vagyis nagyjából 17 millió forintot fizetett egy gyűjtő. Az ezres kéthengeres igazán ritka jószág: blokkja gyári, de vázát a svájci specialista Egli építette – a kész gépet a francia márkaguru Godet készítette fel versenyre.

A V-motorban mindössze 660 mérföld volt – ismerve a veterán Vincentek árait, ez még a híres tulajdonos nélkül is jó üzlet: reméljük, nem zárják örökre garázsba a csodálatos café racert.

Kedves olvasóink: 18 fölös millióval a zsebükben melyik motort választották volna?