Amerika kamuja

2009.11.23. 14:50

A várakozásokkal ellentétben Ausztráliában mutatják be az új amerikai sportmotort, a Fischer MRX-et. A gép lényege az amerikai alumíniumból készült váza: SPC (Single Piece Chassis) technológiájú, egy darabból öntötték Amerikában.

Az összes fröccsöntőgép Amerikában készült, és üzemeltetésük is Pocomoke városában, az Amerikai Egyesült Államokban történik. Az üzemanyagtartály centrifugál öntéssel készül – a sajtóanyag szerint szintén amerikai kezek által.

A szénszálas és üvegszálas alkatrészeket amerikai űrkutatási mérnökök segítségével formázták, akárcsak az amerikai tervezésű csavarozott segédvázat. Aki jól bírja a sasos és csillagos-sávos dizájnt, látogasson el bátran az amerikai Fischer oldalára: pillanatok alatt kiderül, hogy a nagyon amerikai MRX modellt koreai, Hyosung szív hajtja.

A blokk 647 köbcentis, 90 fokos hengerszögű, amerikai viszonyok között még modernnek is számít. Furat-löket aránya 81,55 x 62,0mm, vezérlése DOHC jellegű. Legnagyobb teljesítménye 80 lóerő, forgatónyomatéka 52 Nm.

Az MRX-ből készül pályaváltozat is, az utcai 166 kiló, a versenyre szánt 150 – a Fischer feltehetőleg az amerikai szokásokkal szemben nem nyomná le az egész világot: európai forgalmazás nem várható.