Toyota technika a Yamahában


A Yamaha a 41. Tokiói Autószalonon mutatta be egyelőre csak koncepció formájában új hibrid motorját, a HV-X Hybrid Conceptet.

A hibrid motor az igencsak kapós T-Max 500 alumínium vázára épül, benzinmotorja 250 köbcentis, egyhengeres, vízhűtéses, a villanymotor húsz lóerős és lítium-ionos akkumulátorokról táplálják.

A prototípusban lévő technológia megegyezik a Toyota Priusban régóta jól működő rendszerrel – a Toyotának 5 %-os részesedése van a Yamahánál. A motort már jó ideje tesztelik, ezért elképzelhető, hogy hamarosan megkezdik a sorozatgyártását.

A Yamaha azt reméli, hogy a környezettudatos motorosok között sok olyan lesz, aki szívesen megvásárolná ezt a hibrid, ezért relatíve erős, mégis alacsony emissziójú és keveset fogyasztó masinát. Eddig csak képeken láthattuk, végre megnézhetjük videón is a HV-X-et.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.