Motorozz a buszsávban!

2009.11.26. 09:15

A kormány végre elfogadta a KRESZ módosítását, több mint hatvan ponton változik a közúti közlekedés szabályozása. A módosítás az eredetileg tervezett dátumhoz képest több hónap csúszással, január 1-jén lép hatályba.

Az MTI híradása szerint a változások minket is érintenek. Januártól a motorosok szabadon közlekednek a buszsávokban: nem volt eredménytelen az aláírásgyűjtés, Európa több fővárosa után végre idehaza is engedélyezték.

A másik újítás, hogy a motorosok 2010-től előre mehetnek a piros lámpánál: néhány autós biztosan nem örül ennek, de az előforduló akadályozás mostantól törvénysértő cselekedet részükről.

Arról, hogy B-kategóriás jogosítvánnyal vezethetővé tennék a 125-ös kategóriát, továbbra sincs hír: remélhetőleg jövő évre ebben is változás áll be és több autós választja a gyors, dugót nem okozó kétkerekű közlekedést.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.