Fél tonna, 750 lóerő

2009.12.08. 16:47

Az átlagmotoros számára a quad felfoghatatlan, furcsa és fölösleges dolog. Néha ugyan jól esik csapatni egy-egy kört, de a garázsba kevesen tolnák be. Léteznek üdítő kivételek, de akiket nem hoz lázba a sárdagasztás, nem is foglalkoznak a kategóriával.

A frissen bemutatott Brimstone Quadracycle azoknak is kedves lehet, akik a retró gépekre izgulnak – számukra eddig a quadok között nem volt megfelelő gép. Az ohiói cég a klasszikus hot rod építési elvet követte, erős blokkot tettek egy aprócska testbe.

Az alumínium Dart blokk 427 és 455 köbhüvelykes lehet – 7000 és 7500 köbcentivel már tényleg nem illik viccelni, különös tekintettel arra, hogy a minimum 300, de maximum 750 lovat is ki lehet hozni a V8-asból. Félelmetes.

A váltó négyfokozatú, GM 700R4 típusú. A hátsó tengelyt és differenciálművet a Ford gyártja. Joe Skonecki cégvezető szerint a végsebesség 200 km/h. Elmondta, hogy igyekeztek sok alumíniumot és karbont felhasználni, hogy a Brimstone egy vezethető élménybomba legyen – a menetteljesítményeket figyelembe véve sikerült: nulláról százra 2,9 másodperc alatt gyorsul az utcára tipizált quad. Az árról és a kanyarképességekről nincsenek információink. Jobb is.