Szeretnivaló pizzafutár, van ilyen?

2009.12.08. 11:50

Annak ellenére, hogy a dugóban csak elszáguldanak melletünk a pizzafutárok, a rendelés után mégis rengeteget kell várni rájuk. A tészta gyakran kihűl, néha olyan lassan jön a vacsora, mintha gyalog hoznák.

Gerold Morandell éttermében biztos nincs így. A dél-tiroli pizzasütő büszke arra, hogy pizzája friss és nem várakozik éhesen a kliense. Módszerét a Wetten Dass...? tévéműsor kedvéért olyannyira tökéletesítette, hogy már a tésztát sem a konyhában süti meg.

Honda CBR 900 sportmotorját átalakította: a fejidom helyére kis elektromos kemence került, a kerék mögé akkumulátorok, a tankra pedig vágódeszka. A felvétel kedvéért vállalta, hogy öt perc alatt friss és ropogós vacsorát készít, majd tálalja is azt.

Igaz, a sok elektromos fogyasztó miatt csak bökésre indult a gép, de onnantól minden rendben volt. Tésztát nyújtott, salátát készített és bort töltött – ez a komoly, nem az egykerekes jaszkarizás.

Egyenesen motorozott, kanyarodott, a munka mégsem állt meg; baleset nélkül elkészült az étel. A merész szakács nem hibázott, de az őt kísérő Michelle Hunziker riporternő a nagy csacsogás közepette alaposan eldobta a Vespát.

A pizza finom lett, Thomas Gottschalk elégedetten falatozott. Talán Budapestre is kéne egy ilyen? Az autóból áthajolva az Oktogonnál leadnánk a rendelést, a Petőfi-hídnál más kész is lenne: mire kiérünk a Galvanira, már meg is telne a has.