A legkönnyebb és leghalkabb felnyitható sisak

2009.12.16. 16:31 Módosítva: 2009.12.16. 16:41

A Schuberth C3 a világ legkönnyebb, legkisebb és legcsendesebb felnyitható bukósisakja, számos független teszt szerint kategóriájának legjobbja. Vajon lehet ezt a kivételes fejvédőt még jobbá tenni? A Schuberth mérnökei szerint a válasz: igen. Az új C3 Carbon sisakhéja teljes egészében szénszálas anyagból készült, a Formula-1-es technológiának köszönhetően a modell elképesztően könnyű, 1450 grammnál is kevesebbet nyom a mérlegen. Ez minden bizonnyal világcsúcs.

A Schuberth a Ferrari F1-es csapatának hivatalos partnereként hatalmas tapasztalatra tett szert a szénszálas sisakok gyártása terén, a német gyár által támogatott pilóták pedig összesen öt egyéni világbajnoki címet szereztek a maranellói istálló számára. Az F1-es mezőnyben Michael Schumacher és Kimi Räikkönen mellett Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld és Nico Rosberg is a Schuberth fejvédői mellett tette le a voksát, a 2010-es szezonban pedig már Fernando Alonso és az újonc Nico Hülkenberg is Schuberth bukósisakot visel majd.

Az új C3 Carbon tervezésekor a Schuberth a felnyitható sisakok gyártása terén szerzett 30 éves tapasztalatát és az F1-ben eddig eltöltött közel 10 év eredményeit ötvözte. A fejlesztőmunka eredményeként a német gyár saját rekordját döntötte meg: a C3 Carbon a 4-6 rétegből álló szénszálas héjnak köszönhetően akár 12 százalékkal is könnyebb lehet, mint az e tekintetben szintén világelső C3. Az új modell két különböző méretű héjjal, összesen hat méretben (52-65, XS-XXXL) készül; a különböző méretű sisakok súly tekintetében eltérőek lehetnek, a legkönnyebb változat kevesebb mint 1450 grammos.

A Schuberth mindössze 2000 darabot készít a C3 Carbonból, a korlátozott példányszámú különlegesség 2009 végén kerül a márkakereskedésekbe.

Schuberth C3

Az új Schuberth C3 ideális választás a sportos túrázást kedvelő motorosok számára. Kompakt kialakításának köszönhetően ennek a prémium minőségű felnyitható bukósisaknak jelenleg nincs komoly ellenfele a piacon. A C3 egyedülálló módon egyesíti magában a sportosságot és a komfortot. Belsejében minden korábbinál alacsonyabb zajszintet, mindössze 84 dB(A)-t mértek 100 km/h-s sebességnél, s ezzel új mércét állít fel a bukósisakgyártás terén.

A C3 beépített napellenzője nagy segítséget nyújt rossz látási viszonyok között. Az alapfelszerelésként kínált Pinlock páramentes plexi mindig problémamentes használatot garantál, megakadályozza a kellemetlen páraképződést.

Schuberth C3 Lady

Nagyobb biztonság és komfort, divatos, nőies megjelenés, könnyen tisztán tartható bélés: bemutatkozik a Schuberth C3 Lady, a világ első, hölgyek számára készített bukósisakja.

A Schuberth igazi világújdonságot mutatott be a 2009-es milánói motorkiállításon: a felnyitható C3 Lady az első olyan bukósisak, amelyet kimondottan hölgyek számára készítettek.

A C3 Lady tervezői nemcsak a hölgyekre jellemző kisebb fejméretet (koponyakerületet) vették figyelembe, hanem azt is, hogy a nők arca rendszerint keskenyebb felépítésű, mint a férfiaké. A Schuberth C3 Lady bukósisakot ennek megfelelően vastagabb arcpárnázással és új nyakpárnával látták el, ami nem csupán a komfortot növeli, hanem – a jobb illeszkedés révén – a biztonságot is.

A C3 Lady bélését szintén a hölgyek ízlésének figyelembevételével alakították ki. A Sahara fantázianevű, bézs színű párnázás diszkrét, mégis divatos. A bélés mikroszálas anyaga antibakteriális és antiallergén tulajdonságú, elvezeti az izzadtságot, és könnyebben tisztítható, mint a bukósisakok béléséhez általában használt anyagok.

Az optimalizált szellőzőrendszernek köszönhetően az izzadtság és a nedvesség könnyen távozik a sisakból. A C3 Lady a 2009-es év végén kerül a márkakereskedésekbe. Az új modell megrendelhető lesz ugyanazokban a színekben, mint a már ismert C3, de szerepelnek majd a kínálatban nőies fényezések is, mint például a gyöngyházfehér.

További információk az EuroMotor Kft. üzletében (1134 Budapest, Lehel u. 17/b.), a 06 1 877-4430-as telefonszámon és az info@euromotor.hu e-mail címen.

(X)