Börtönbe zárták a gyorshajtó motorost

2009.12.19. 09:43 Módosítva: 2009.12.19. 12:58

A man-szigeti bíróság börtönbüntetésre ítélt egy gyorshajtó angol motorost. A világhírű Isle of Man TT szakaszait járta be, pechjére egy videokamerával felszerelt rendőr is filmre vette őt. Az Egyesült Királysághoz tartozó szigeten fokozottan figyelnek a közlekedőkre, gyakori az ellenőrzés.

David Brian Glossop, huszonkilenc éves motoros Wilmslow in Cheshire-ből érkezett a szigetre, Cronk y Voddy mellett rögzítette a rendőrségi kamera – sebessége 160 km/h volt, és az ideális ívet tartva a szembejövők sávjában készült rá a kanyarra. A sziget útjainak egy részén nincs sebességi korlátozás, de vannak olyan balesetveszélyes helyek, ahol az utóbbi években új szabályokat vezettek be; ilyen részen futott bele a traffipaxba Glossop. A bíróság két hónap letöltendő büntetést szabott ki rá. Elzárását tetézi a két és fél éves jogosítvány-bevonás is.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.