A macskanő izgató teste

2010.01.06. 11:00

Mi történik a motorépítővel, ha egymás után megnézi a Batmant és a Jurassic Parkot? Munkához lát. Feltúr pincét, padlást, összeszedi azokat a vasakat, amelyek jók lehetnek. Leül az alkatrészkupac fölé és elkezdi.

A Southsiders MC két kulcsfigurája, Frank és Vincent klasszikus, múltidéző, de a jelenben is életképes külsőt szeretett volna adni az előkapart Norton Manx váznak és a kéthengeres Triumph blokknak.

A körvonal hamar összeállt fejükben: „Láttuk a tiranoszaurusz karmát farokidomként, hozzáadtuk denevérember titokzatos feketéségét és a macskanő kéjes testét. Nem akartuk, hogy egy újabb tizenkettő-egy-tucat Triton készüljön nálunk – hiszünk abban, hogy a café racer stílus megújítható.”

Munkájuk nem csak a motorosok figyelmét keltette föl. A letisztult motor még a Chanel divatházat is elkápráztatta, idei kollekciójuk reklámkampányában szerepeltették is a 750-est.

Az alkotók bevallották, hogy sokan kritizálták őket a kilógatott villaszár vagy az első fékek hiánya miatt. Kérdezték tőlük, hogy ez miért jó így. Válaszuk annyi volt: „Csak – mi így tartottuk szépnek.”

A szépséghez pedig nem fér kétség.