Barkácsolj ezres V2-est!

2010.01.11. 09:47 Módosítva: 2010.01.11. 09:47

Hétszáz köbcentis hobbimotornak indult; ezres, szériaérett géppé vált – az Enfield Musket a hagyományokat értékelők egyik kedvenc V2-ese lehet. Az angol gyökerű indiai egyhengeres megduplázása az amerikai Aniket Vardhan ötlete volt. Saját magának próbált kihívást adni a feladattal, de ötletét olyan siker fogadta, hogy 2010 végére megvásárolható lesz az átalakító készlet és több egyéni kiegészítő is.

Az indiai belpiacos háromötvenes hengereit állította párba, így alakítva ki egy alulvezérelt, felülszelepelt hétszázas kéthengerest. A nagyjából harminc lóerőre képes blokkot Aniket Vardhan most átdolgozta: az ötszázas Bullet hengereit alapul véve egy formás és egyedi ezres V2-est hozott létre, amelynek erejét 48-50 lóerőre saccolhatjuk.

Elmondása szerint megerősítették a forgattyúsházat is, így elméletileg az egyhengereshez kapható angol tuningkészletek erejét is bírja majd – akár 60-65 lóerőt is gond nélkül kifacsarhatunk a prehisztorikus mechanikából.

Az Enfield Musket nem lesz komplett, boltban megvásárolható motor, sőt, a blokkot sem vehetjük meg összerakva, dobozba csomagolva – Vardahn egy alkatrészkészletet kínálna, amelyet részletes szerelési útmutatóval akár odahaza is összeszerelhetnek a barkácshajlamú motorosok.