Lorenzo: Rossi dumája hidegen hagy

2010.02.11. 10:43

A pletykák szerint Rossi berezelt. Tavaly a kilencedik világbajnoki serlegét szerezte meg, viszont a 2009-es szezon sokkal rázósabb volt, mint a tavalyelőtti. Lorenzo 2008 óta beletanult a MotoGP iparba, ráadásul mióta a Bridgestone az egyedüli gumi beszállító, motorjaik is teljesen egyformák. Valentino szerint túlságosan is.

„Nem érdekel, miről beszél Rossi, unom a szövegelését. Szerinte egyszerűen lemásolom a beállításait, hogy nyerhessek.” – mondja Lorenzo. Valentino szavainak természetesen hatalmas hordereje van a cégvezetésnél is: a február 4-én tartott csapatbemutatón bejelentették, hogy a 46-os versenymotor beállításairól nem szivároghat át információ a box másik oldalára – és vica versa.

„Hihetetlenül tisztelem Valentinót.” – folytatja Jorge. „Leírhatatlanul tehetséges, és egyben nagyon intelligens sportoló. Tavaly majdnem sikerült megcsípni, és ha csak egy kicsivel jobb leszek idén, világbajnoki lehetek. 2009-ben rendszeresen összehasonlítottuk egymás beállításait – néha jó dolgok sültek ki belőle, néha mind a ketten rossz döntéseket hoztunk.”

Lorenzo nem aggódik, azonban megkérdőjelezi a gyár döntésének ésszerűségét: „Nem értem a Yamahát, ezzel a lépéssel szerintem jelentősen lelassul majd a versenymotor fejlesztése. Mindegy. Önálló vagyok.”

Azoknak is üzent a spanyol, akik a sepangi teszt után eldőltnek látják a 2010-es világbajnokságot: „Olyan vagyok, mint egy dízelmotor: lassan kezdek, de az első versenyre kész leszek. Stoner és Valentino már most nagyon gyorsak, bár csupán néhány tizedre vannak tőlem. Nincs miért izgulnom, tizennyolc futam van még előttünk, hosszú lesz a világbajnokság.”