Magyar versenyző a superbike BMW-n

2010.02.11. 14:17

A BMW mindent megtesz azért, hogy a fiatal vásárlók pénzét is megszerezze. Az unalmas, nyugdíjas márkaarculatot olyan csodálatos sportmotorokkal döntenék le, mint a tavaly bemutatott BMW S1000RR.

A BMW-Wilbers superbike csapat a gyár és a csúcstechnikájú német futóműgyártó együttműködésével jött létre. Számunkra nagyon kedvező hír, hogy az idei német IDM bajnokságban magyar pilótával indulnak: Rosivall Ágoston lesz a versenyzőjük.

A Wilbers-nél már hetekkel ezelőtt elkezdődött a fejlesztés. A munka valenciai teszteléssel folytatódik. Benny Wilbers személyesen figyel arra, hogy fiatal versenyzőnk számára megtalálják a legkedvezőbb beállításokat. Bíznak benne és remélik, képes meglepetést okozni a nagyon erős mezőnyben. A csapat feladata a következő évek fejlesztéseinek előzetes tesztelése – Ágoston tapasztalatai az utcai modellek fejlesztésében is segíthetnek.

Benny Wilbers elmondta, nem tartja kizártnak, hogy egy-két futamon idehaza is szurkolhassunk Rosivallnak és az IDM-es BMW-nek. Az első futamot április 23-25-én láthatjuk a Lausitz Ringen.