200 km/h körüli tempóval szállt el Talmácsi

2010.02.13. 18:07
talmacsivalencia

Talmácsi Gábor egy feltuningolt CBR600RR edzőmotorral rótta a köröket tegnap és tegnapelőtt a Ricardo Tormón: a majdani versenymotor még egyáltalán nincs kész, pedig két hónap múlva szükség lenne rá. Nincs mindenki ilyen nehéz helyzetben: sokan már az árpilis 11-i katari nyitányon éles bevetésre kerülő gépeken ülnek – igaz, a blokk még azokban is a házilag megreszelt verzió. Talmával ott van Sebestyén Péter is, aki csonka szezont teljesít majd a 125 köbcentis kategóriában egy Aprilia nyergében.

Gábor nagyjából 100 kört teljesített a két nap alatt a valenciai pályán. A legtöbb időt gumiteszteléssel töltötték, de kipróbáltak néhány olyan alkatrészt, melyet a szezon során már a versenymotoron fog használni. Az első napon a váltóelektronika hibája hátráltatta a munkát, a másodikon pedig egy 191 km/h-nál elszenvedett bukás szakította félbe a programot; ezek ellenére összességében elégedetten hagyják el Spanyolországot. Gábor nem sérült meg a balesetben, csak a könyökét fájlalja.

talmacsivalencia3

„Nagyon jó érzés volt újra motorozni. Már alig vártam, hogy kipróbálhassam a tuningolt edzőgépemet, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy teszteljük azokat az alkatrészeket, melyeket a szezon során is használni fogunk.” – mondta Talmácsi. „Minden olajozottan működött, sok mindent kipróbáltunk, de persze sok munka vár még ránk.”

talmacsivalencia2

„Némiképp módosul az elkövetkező napok programja, ugyanis nem maradunk Valenciában 15-16-án, hanem átmegyünk egy másik pályára – Alcarras Race – motorozni, majd 17-én és 19-én Barcelonában folytatjuk a munkát.”

sebestyenvalencia

Sebestyén Péternek Roberto Favaro, a Talmácsit menedzselő Stefano fivére segített kijutni a világbajnokságra. Mivel Peti még nem töltötte be 16. életévét, az első három versenyen nem indulhat, és emiatt a hivatalos rajtlistán sincs rajta: május 16-án ünnepli születésnapját. A francia nagydíjtól kezdve a tervek szerint az összes futamon láthatjuk majd. Az ő célja a motorhoz való hozzászokás volt az elmúlt két napban; eredményeivel a csapat is elégedett.